18/10/2020

Rektör Vekili Kutluhan, Ülke TV’de Yayımlanan “Genç Vizyon” Programına Konuk Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; Ülke TV’de yayımlanan, “Genç Vizyon” programının “Zirvedekiler” köşesine konuk oldu. Yayına video konferans yolu ile katılan Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, TEKNOFEST yarışmalarında PAÜ takımlarının elde ettiği başarıları anlattı ve salgın hastalık (pandemi) sonrası hayata geçirilen yeni eğitim modeli ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İletişim Uzmanı İsmail Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu ve Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun yorumları ile katıldığı; Ülke TV’de canlı olarak yayımlanan “Genç Vizyon” programının “Zirvedekiler Köşesi”ne bu hafta PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, telekonferans yolu ile konuk oldu.
“Hazar Roket Takımımızın geçen yıl elde ettiği birincilik sonrasında bu yıl hem yüksek hem de orta irtifa kategorisinde birinci olması bizleri gelecek adına çok ümitlendirmiştir.”
Programda, Pamukkale Üniversitesini kısaca tanıtan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bu yıl Gaziantep’te finalleri gerçekleştirilen TEKNOFEST 2020’yi değerlendirdi. Pamukkale Üniversitesini en iyi şekilde temsil ederek dereceler elde eden takımların başarılarından bahseden Prof. Dr. Kutluhan şunları kaydetti: “T3 Vakfı, ülkemizin gelişmesi için oldukça önemli. Selçuk Bayraktar Bey’i bu vesile ile tekrardan kutluyorum. Pamukkale Üniversitesi, geçen yıl düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında bir birincilik almıştı. Bu yıl 24 takım ile katıldığımız takımlardan 13 tanesi finallerde yarıştı. Bizler, TEKNOFEST’e katılan öğrenci arkadaşlarla beraber olduk. Kendilerine her türlü desteği vereceğimizi söyledik ve verdik. Sonuç itibariyle istenilen sonuçları almış bulunuyoruz. TEKNOFEST, Pamukkale Üniversitesi ile birlikte anılacaktır. Pamukkale Üniversitesi Hazar Roket Takımı’mızın geçen yıl yüksek irtifa kategorisinde birinci olması bu yıl hem yüksek hem de orta irtifa kategorisinde birinci olması bizleri gelecek adına çok ümitlendirmiştir.” diye konuştu.


“Graphone Takımımızın ürettiği yapay kulak, gelecekte kulak hastalıklarının deneysel ortama taşınabilmesi ile tıpta bir çığır açabilir.”
TEKNOFEST’te Biyoteknoloji İnovasyon Fikir Kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olan Graphone Takımı ile ilgili olarak, grafen materyalinden yapay bir kulak yapmış olmalarının tıp dünyası adına son derece önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; gelecekte kulak hastalıklarının deneysel ortama taşınabileceğini, bu gelişmenin tıpta bir çığır açabileceğine vurgu yaptı.
“Atay Takımızın elde ettiği başarı; gerek tasarımda gerekse yerli üretimde biz de varız, diyebilmek adına oldukça önemli.”


Konuşmasında; TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar Yerli Ürün Teşvik Kategorisinde, Türkiye ikinciliği elde eden Atay Takımı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan; gerek tasarımda gerekse yerli üretimde biz de varız, diyebilmek adına elde edilen başarının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Yapılan otomobilin tamamen yerli üretim olmasının önemine değindi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da yerli otomobil konusundaki teşviklerini de hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üretilen otomobilin ileride kullanılabilecek bir duruma gelmesini temenni etti. Atay Takımı’nı tasarım alanında aldıkları ödülden dolayı bir kez daha tebriklerini iletti. Ayrıca Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; TEKNOFEST’te mücadele eden, finallerde yarışan ve ödül kazanan takımların danışmanları ve üyelerini program aracılığıyla bir kez daha tebrik etti.
Programda Pamukkale Üniversitesinin üstlendiği misyon ve vizyonla Denizli’nin ve ülkenin, turizm, kültür, spor, sanayi ve teknoloji gibi birçok alanda gelişimine katkı sunduğunu ve bu katkılarının her geçen gün arttırma gayreti içerisinde oldukları belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Spor Merkezi’nin uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapmış dünya çapında tesislere sahip olduğunu söyledi. Bölgenin olanakları gereği mezuniyet sonrası iş imkânlarının öğrencilerin dikkatini çektiğini vurguladı.
Rektör Vekili Kutluhan, eğitimde fırsat eşitliği için #birtablettebenden kampanyasına tablet bağışıyla destek verdi.


Programın devamında Pamukkale Üniversitesinin eğitim olanaklarına da değinen Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları söyledi: “Eğitim hepimizin en önemli konusudur. Geleceğimiz eğitime bağlıdır. Küresel salgın hastalık (pandemi) sebebiyle Mart ayında üniversiteler kapandı. Hem öğrenciler, hem de hocaları olan bizler eğitimin muhasebesini yaptık. Bu muhasebenin sonunda eğitimin klasik olarak hoca eğitiminin dışına çıkmasına karar verdik. Aslında eğitim öğrencinin dersi, öğrencinin sınavı olup öğrenciye sorumluluk yükleyebilmesidir. Biz öğrenciler arasında bir dersin anlaşılıp anlaşılmaması konusunda anket yaptığımızda üniversite öğrencilerinin yüzde 70’i dersi geçmek için çalıştıklarını söylemektedir. Aslında ders, anlaşılması için çalışılmalıdır. Bu noktada biz neler yapabiliriz, diye düşündüğümüzde, Şu anda biz uzaktan eğitim yapıyoruz ve öğrenci için gerekli alt yapının hazır olup olmadığını kontrol etmek istedik. Bizim 52 bin 900 öğrencimiz var. Öğrencilerimize ulaştık. Bu öğrencilerimizin bin 310’u uzaktan eğitime ulaşmadıklarını, bunların 621’i ise tablet ya da bilgisayarının olmadığını bizlere ifade etti. Geriye kalan önemli bir kesim ise internet kotalarının yetmediğini söyledi. Bizim bu öğrencilere ulaşmamız gerekiyor. En kısa zamanda öğrencilere tabletleri ulaştırmak istiyoruz. Ben şahsen bir tane tablet hediye etmek istiyorum.” dedi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, derslerin klasik yöntemden farklı olarak işlendiğinin altını çizdi. Bizim sistemimizde ders materyallerinin önceden sisteme yükleniyor, öğrencilerimiz canlı dersten önce bu materyallere göre konuya hazırlanıyor böylece canlı derste hoca ile dersi tartışarak aklındaki soruları hocalarımıza yöneltebiliyor. Bu durum da dersteki konunun anlaşılmasına, uygulanmasına önemli katkı sunuyor.

Paylaşın